Stamppot rauwe andijvie kan wat ons betreft het hele jaar door gegeten worden. In de winter met een heerlijk stukje rookworst of suddervlees en in de warmere maanden met beenham of een lekkere gehaktbal.
Wij aten het met beenham.
Ingrediënten:
Ongeveer 1 kilo aardappelen (Kruimig)
Ongeveer 400 gram andijvie
200 gram gerookte spekjes
Zout en peper
Klontje roomboter
Half kopje warme melk
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Kook de aardappelen gaar. Bak ondertussen de spekjes zachtjes in een koekenpan zonder boter tot ze knapperig zijn en leg ze hierna op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet opgenomen wordt.
Wanneer de aardappelen gaar zijn kunnen ze afgegoten worden. Laat even uitstomen en stamp ze samen met de melk, boter en een snuf zout en peper. Roer op het laatst de rauwe andijvie erdoor met de spekjes.
Wat is jouw favoriete stamppot?
Voor hoeveel personen is dit recept?
BeantwoordenVerwijderen