Hier is weer een pareltje hoor. Zuurkool uit de oven. En niet alleen zuurkool maar zuurkool met een twist. Namelijk met ananas en rozijnen. Warme ananas, je houdt of gruwelt ervan. Ik hou ervan dus wil ik graag deze ovenschotel met jullie delen. lekker in de winter maar deze ovenschotel staat hier gewoon het hele jaar op het menu.
Dit recept is ook makkelijk eerder te maken en later af te bakken, ovenschotels zijn ideaal voor meal preppen.
Ingrediënten:
· 800 gram aardappelen
· 500 gram zuurkool
· Ananas op sap, groot blikje
· Flinke hand rozijnen
· 200 gram crème fraiche
· 300 gram gehakt
· 1 ui
· Klont roomboter
· Scheut melk
· Handje geraspte kaas
· 3 eetlepels paneermeel
· Zout en peper
Bereidingswijze:
-
Laat
de zuurkool uitlekken. Snij de ananas in blokjes als dit schijven zijn. Doe de
rozijnen in het sap van de ananas en laat ze wellen.
-
Meng
de zuurkool met de rozijnen, de ananas en het sap van de ananas.
-
Schil
de aardappelen en kook ze gaar.
-
Snij
de ui fijn en bak deze glazig.
-
Voeg
het gehakt toe en bak de rul. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe
het mengsel in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Laat
de zuurkool even uitlekken. Meng hierna de crème fraiche door de zuurkool en doe
het geheel bovenop het gehakt.
-
Stamp
de aardappelen fijn, meng de melk, roomboter en breng op smaak met een snufje
zout en peper erdoor. Tip, hou je van een hele fijne puree meng het dan met een
handmixer. Doe de puree ook in de ovenschaal.
-
Meng
de kaas met de paneermeel en strooi dit erover. Bak de ovenschotel ongeveer 30
minuten in de oven. De oventijd kan per oven verschillen.
Reacties
Een reactie posten