Hutspot met kruiden

Hutspot, een gezond recept die vooral in de herfst en winter vaak gegeten wordt. Hier stond hij afgelopen week op een regenachtige dag ook weer op tafel. Wij houden ervan om flink veel groente te gebruiken, dit is dus ook een goed gevulde stamppot. In het recept staan de wortelen en uien los vermeld, je kunt ook 1000 gram hutspotgroente kopen, nog makkelijker.

Ingrediënten:

1000 gram aardappelen

700 gram wortelen, geschild en fijn gesneden

300 gram uien, in ringen gesneden

Klontje roomboter

1 theelepel kerrie

1/2 theelepel laurier

Snufje peper

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel peterselie

1/2 theelepel zout, kan indien gewenst eventueel later nog een beetje toegevoegd worden


Breng de geschilde aardappelen aan de kook met de wortel en ui. Laat 20 minuten zachtjes koken, als de aardappels zacht zijn kan het kookvocht afgegoten worden.

Laat de aardappels even uitstomen zonder deksel.

Voeg een klontje roomboter en de kruiden toe en stamp het door elkaar. Serveer de stamppot met een (vegetarisch) worstje.

Eet jij graag stamppot? Wat is jouw favoriet?




Reacties