Aspergesoep. Deze viel hier enorm in de smaak. De soep is niet lastig om te maken en voedzaam.
Ingrediënten
- 1,5 liter water.
- 2 kippenbouillon blokjes
- 500 gram asperges
- 70 gram bloem
- 2 uitjes ( of 1 grote)
- 75 gram roomboter
- Peper en zout.
- 2 theelepels (gedroogde) peterselie
- 175 ml kook of slagroom
- Evt zalm of ham blokjes ( naar smaak)
Schil de asperges en snij in stukjes
Kook de asperges 10 minuten in het water. Verkruimel de bouillonblokjes en doe deze bij de asperges in het water.
Smelt in een andere pan de boter en fruit hierin de ui. Voeg als de ui zacht is de bloem toe. Bak dit enkele minuten mee terwijl je blijft roeren.
Haal de asperges uit het water en houd deze even apart.
Voeg in kleine beetjes het kookvocht aan het bloem en boter mengsel toe en blijf roeren om klonten te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de kook/slagroom hierbij en voeg ook de stukjes asperges toe. Breng eventueel de soep op smaak met peper en zout. Indien gewenst kan nu de zalm of ham in de soep. Garneer met de peterselie.
Reacties
Een reactie posten