Pastasaus

 Pastasaus 馃崊. Makkelijk te maken en in te vriezer in porties. Zo heb je altijd een snelle maaltijd in huis.


500 gram gehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
1 prei
2 paprika鈥檚
1 courgette
1 prei
Doosje champignons
Pakje passata 
Blikje tomatenblokjes
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 theelepels tijm
1 bouillonblokje


Breng het gehakt op smaak met peper en zout, ik deed er verse basilicum door. Ik heb er balletjes van gemaakt maar je kunt het ook eerst rul bakken.

Snij alle groente en doe alle bovenstaande ingredie虉nten samen in de slowcooker. Voeg de gehaktballetjes toe.
Ik heb de slowcooker 2 uur high gezet en 3 uur low. Breng evt nog op smaak met zout en peper. Ideaal om in te vriezen.

Wanneer je de saus in een pan maakt kun je eerst de ui en knoflook even bakken in olie. Voeg de gehaktballetjes toe gevolgd door de gesneden groente en de kruiden. Verkruimel het bouillonblokje en voeg de tomatenpuree, blokjes tomaten en passata toe. Laat zachtjes stoven gedurende een half uurtje. Af en toe door roeren om aanbakken te voorkomen. Breng op smaak met zout en peper.



Reacties