Stamppot rode bieten

 Bij het woord stamppot denk je vaak aan winter. Dit hoeft niet, er zijn diverse stamppotten die ook in de andere jaargetijen heerlijk zijn.

Neem nou stamppot rode bieten. Door de zoete smaak van de rode bieten is het een heerlijke zomerse stamppot. Niet alleen wat smaak betreft maar ook zeker door de kleuren. Kijk nou eens hoe vrolijk.

Wij hebben een heerlijk recept gemaakt met vegetarische spekjes. Deze komt op het favorietenlijstje. We zijn nog niet heel bekend met vleesvervangers maar de spekjes die van hadden van vivera zijn heerlijk.

Ingrediënten:

1 kilo aardappelen ( iets kruimig)

500 gram gekookte bieten ( ook voorgekookt en zelfs voorgesneden te koop)

Scheutje warme melk

Zout en peper

Klontje roomboter

Pakje (vegetarische) spekjes ( wij hadden die van vivera)


Schil de aardappelen. Kook deze bijna gaar. Voeg als de aardappelen bijna gaar zijn de gesneden bietjes toe zodat deze ook mee verwarmen. Giet dit af als de aardappelen goed gaar zijn.

Bak de spekjes even in een koekenpan en stamp deze samen met de melk en roomboter door de aardappelen en bieten.

Indien gewenst kun je er nog een stukje (vegetarisch) vlees bij doen.




Reacties