Stamppot spitskool

Stamppot spitskool. Wij maken al jaren de stamppot spitskool op deze manier. Spitskool kan wat ons betreft het hele jaar gegeten worden. We aten er rookworst bij want die moest op maar je kunt eindeloos variëren. Kip smaakt ook heerlijk bij deze stamppot, helemaal als je deze eerst marineert met een ketjap marinade. Het recept daarvoor komt snel online.

Stamppot spitskool.

Nodig:

1 spitskool of zak gesneden spitskool
1 kilo aardappelen
2 uien ( ik gebruik de rode)
2 teentjes knoflook
Flinke eetlepel mosterd
4 eetlepels ketjap

Schil en kook de aardappelen
Snij de spitskool, ui en knoflook
Fruit de knoflook en ui in een klein beetje boter. Als deze zacht is de spitskool mee verwarmen. Voeg een klein scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Laat zachtjes stoven. Voeg als de spitskool bijna gaar is de ketjap en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Giet de aardappelen af en laat even uitstomen. Stamp deze en roer de spitskool er doorheen.






 

Reacties