Stokbrood met kruidenboter.

  Met dit warme weer ontbreekt vaak de zin om lang in een warme keuken te staan. Wat is dan lekkerder om een kopje soep of een heerlijke salade te eten. Of wat dacht je van een heerlijke barbecue. Die laatste staat hier regelmatig aan met deze temperaturen. En wat niet mag ontbreken bij een barbecue is stokbrood met kruidenboter, nietwaar?

In het verleden haalden we dan voor het gemak een stokbrood met een kuipje Kruidenboter uit de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om het zelf te maken en ook zo makkelijk. Je kunt ervoor kiezen de   boter mee te bakken of om deze los te serveren.


Wat ben je nodig:

Baguettes om af te bakken

Roomboter, ongeveer 100 gram

Zout en peper

Peterselie

Knoflook, 2 teentjes 


Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. 

Pers of snij de knoflook fijn. Meng dit met een snuf zout en peper en de roomboter. Snij de peterselie fijn en meng dit ook door de boter.

Snij de baguettes in maar niet te ver. Doe in iedere snede een theelepeltje Kruidenboter en bak de baguette af volgens de instructie op de verpakking.





Reacties