Wanneer ik weinig tijd heb staat vaak deze heerlijke nachoschotel op tafel. Ook makkelijk om een dag eerder te maken, de smaken kunnen dan goed intrekken waardoor hij nog lekkerder wordt. Het enige wat je dan nog moet doen is de nacho's en kaas erop doen.
Ingrediënten:
400 gram gehakt
Blikje mais
blikje chilibonen (omdat de chilibonen op waren heb ik dit keer kapucijners gebruikt waarbij ik een theelepel chilipoeder heb gedaan. Wel even in laten trekken)
Blikje tomatenblokjes
Mexicaanse kruidenmix kant en klaar of dit recept (klik)
Geraspte kaas
1 ui
1 paprika
Eventueel andere restjes groente die op moeten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Snij de groente. Laat de bonen en maïs uitlekken. Bak de ui rul in een beetje olie of in een anti aanbakpan. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg na 5 minuten de paprika, kruiden, maïs en bonen toe.
Verwarm dit allemaal enkele minuten.
Doe het mengsel in een ovenschaal, bedek met de nachos en strooi er geraspte kaas over. Afbakken in de oven tot de kaas gesmolten is.
Tip, wanneer er kinderen mee eten kun je de peper in de kruidenmix halveren.
Reacties
Een reactie posten