Tomatensoep met gehaktballen
Tomatensoep is altijd lekker, als het nu zomer of winter is, als lunch of warme maaltijd. Met dit recept heb je binnen een handomdraai een heerlijk kopje soep op tafel staan.
Ingrediënten:
1 kilo tomaten
2 wortels
2 of 3 uien
3 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
1250ml water
2 bouillonblokjes (groente of rund)
Enkele takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Theelepel basilicum
300 gram gehakt (optioneel)
Snij de uien en knoflook en fruit in een klein beetje olie. Bak even de tomatenpuree mee
Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe samen met de tijm en basilicum
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
1 kilo tomaten
2 wortels
2 of 3 uien
3 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
1250ml water
2 bouillonblokjes (groente of rund)
Enkele takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Theelepel basilicum
300 gram gehakt (optioneel)
Snij de uien en knoflook en fruit in een klein beetje olie. Bak even de tomatenpuree mee
Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe samen met de tijm en basilicum
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Reacties
Een reactie posten