Tomatensoep met gehaktballen

Tomatensoep met gehaktballen

Tomatensoep is altijd lekker, als het nu zomer of winter is, als lunch of warme maaltijd. Met dit recept heb je binnen een handomdraai een heerlijk kopje soep op tafel staan.

Ingrediënten:

1 kilo tomaten
2 wortels
2 of 3 uien
3 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
1250ml water
2 bouillonblokjes (groente of rund)
Enkele takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Theelepel basilicum
300 gram gehakt (optioneel)

Snij de uien en knoflook en fruit in een klein beetje olie. Bak even de tomatenpuree mee
Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe samen met de tijm en basilicum
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Kruid het gehakt met een klein beetje peper en zout bak ze even aan in een koekenpan met een beetje olie. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier of in een vergiet.

Pureer de soep en voeg de gehaktballetjes toe. Laat even staan zodat de gehaktballetjes na garen.






Reacties