Broccolisoep

In een eerdere blog schreef ik al dat het niet altijd meevalt om dagelijks voldoende groente te eten. Gelukkig zijn er veel trucs om toch ongemerkt groente te eten. Neem bijvoorbeeld deze soep, snel op tafel en boordevol groente. Door de boter en room te vervangen door een plantaardige variant is de soep ook eenvoudig vega of vegan te maken


Ingredienten:

1 flinke stronk broccoli

1 ui

2 teentjes knoflook

1 liter water

2 groentebouillonblokjes

Eventueel een scheutje (plantaardige) kookroom


Snij de ui, knoflook en broccoli in kleine stukken. Ik gebruik ook altijd de stronk van de broccoli.

Fruit de ui en knoflook in een klein beetje (room)boter aan. Blus dit af met het water, voeg de bouillonblokjes en de broccoli toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg indien gewenst een beetje room toe.




Reacties