Champignonsoep

Lekker, voedzaam en makkelijk. Champignonsoep. Deze soep valt bij de meeste mensen in de smaak en staat zo op tafel.



Ingrediënten 


  • 1,5 liter water. 
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • Grote bak champignons
  • 70 gram bloem
  • 1 ui
  • 75 gram roomboter
  • Peper en zout.
  • 1 theelepel (gedroogde) peterselie
  • 1 theelepel (gedroogd) tijm
  • 175 ml kook- of slagroom
  • Eventueel ham blokjes ( naar smaak)


Maak de champignons schoon en snij in stukjes.


Verkruimel de bouillonblokjes en doe deze bij de asperges in het water.

Smelt de boter in en soeppan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui zacht is de bloem toe. Bak dit enkele minuten mee terwijl je blijft roeren. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg deze toe.


Voeg in kleine beetjes het water aan het bloem en boter mengsel toe en blijf roeren om klonten te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout. 

Voeg 2/3 van de champignons en de tijm toe. 

Laat het 10 minuten zachtjes koken, roer met regelmaat. Maak met een staafmixer de soep glad. Voeg de resterende champignons en de kookroom toe.


Breng eventueel de soep op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. Voeg indien gewenst wat hakblokjes toe.


Reacties