Kip in zoetzure saus

Bij oosterse gerechten kun je eindeloos varieren. Vaak eten we als basis nasi, bami of noedels. 

Dit keer aten we er kip in zoet zure saus bij. Dit staat in een handomdraai op tafel met ingredienten die wij vaak standaard in huis hebben. Het is ook erg lekker om het al een dag eerder te maken. 

Ingredienten:

- 300 gram kipfilet in blokjes

- 1 zakje gesneden roerbakgroente (chinese hadden wij dit keer) of diverse soorten gesneden groente

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 2 teentjes knoflook

- 2 eetlepels suiker

- 2 eetlepels sojasaus

- 1 eetlepel azijn

- 1 theelepel gemalen gember

- snuf zout en peper


Snij de groentes fijn als je losse groente hebt gekozen.

Snipper de knoflook en fruit deze zachtjes aan. Voeg de kip toe en bak dit even mee tot alles kanten dichtgeschroeid zijn. Voeg de groente toe gevolgd door de tomatenpuree. Meng de overige ingredienten in een schaaltje en voeg deze toe als de groente zacht is. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Proef of er eventueel nog azijn of suiker bij moet, dit is afhankelijk van de hoeveelheid groente en gewenste smaak. Wees voorzichtig met de azijn, het is snel teveel.

Serveer het met rijst, bami of noedels




Reacties