Ovenschotel bloemkool met kaas en gehakt

Dat wij graag ovenschotels eten is inmiddels bij velen wel bekend. Bloemkool is toch wel favoriet hier, je kunt er veel varianten mee maken. Dit is er eentje van


- 1 bloemkool

- 500 gram aardappel of krieltjes

- 300 gram gram gehakt 

- 1 ui


- 2 teentjes knoflook


- 2 eieren


- 150 ml kookroom


- Zakje geraspte kaas


Verwarm de oven voor op 200graden


Snij de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar

Schil de aardappels en snijd in stukken, kook deze voor. Als je voorgekookte krieltjes gebruikt kun je deze even voorkoken maar dit is niet noodzakelijk.


Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze even in een beetje boter. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de bloemkool toe en meng het door elkaar.

Doe het mengsel in de ovenschaal en leg de aardappeltjes erop. 


Klop in een schaaltje de eieren los en meng de kookroom en een handje kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Giet het mengsel over de aardappels en strooi er nog een beetje kaas naar smaak over. Zet de schaal in de oven tot de ei goed gestold is en de kaas goudbruin is geworden.


Soms maak ik deze ovenschotel een dag eerder. Wat ik dan doe is hem vast afbakken en de volgende dag opwarmen. Wil je hem later pas afbakken kun je het best het eiermengsel apart houden en dit pas vlak voor het afbakken toevoegen. Zo voorkom je dat dit later alleen onderin de schotel ligt en niet verdeeld ligt over de schotel.




Reacties