Wij zijn dol op aardappelen, het maakt niet uit of ze gekookt of gebakken zijn. Ook uit de oven eten we ze heel graag.
Aardappelen uit de oven zijn eenvoudig te maken en vooral heel fijn om al eerder te maken zodat ze alleen maar afgebakken hoeven te worden. Dit keer hadden we opperdoezer ronde aardappelen, wat ons betreft het goud onder de aardappelen. Heerlijk van smaak en je kunt er eindeloos veel lekkere gerechten mee maken.
Dit keer aten we ze uit de oven.
Schrap de aardappelen licht, je hoeft ze niet te schillen. Schrappen of in schil eten is het allerlekkerste.
Kook ze 10 minuten en laat afkoelen. Wanneer de koud zijn kun je ze in plakken of stukken snijden. Smelt 25 gram roomboter en meng dit met zout, peper en een beetje knoflook. Meng dit met de aardappelen en verspreid ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de aardappeltjes in ongeveer 20-30 minuten krokant in de oven op 180 graden.
Hoe eet jij aardappelen het liefst?
Reacties
Een reactie posten