Rijst is een veel gebruikt ingrediënten. Bij een aantal gerechten vinden wij rijst lekkerder als het meer smaak heeft. Maar ook als basis voor nasi is dit een makkelijke manier om de rijst een kruidige smaak te geven.
Je bent nodig:
1 ui
2 teentjes knoflook
Peper en zout
klein scheutje olie
Hoeveelheid rijst naar keuze ( Wij gebruiken rijst voor 3 personen)
Half groentebouillonblokje
Kokend water
Snij de ui en knoflook en fruit dit licht aan in een beetje olie. Voeg als de ui glazig de rijst, peper, zout (snufje) en het halve bouillonblokje toe. Bak dit even mee en voeg dan het water toe. Kook de rijst zoals je gewend bent, let erop dat het niet aan bakt, voeg zo nodig nog wat water toe. Giet de rijst af wanneer het gaar is en laat de rijst even staan in een dichte pan, zo voorkom je dat het erg kleverig is.
Je kunt de rijst nu verder gebruiken voor nasi of serveren met een ander gerecht. Wij aten het dit keer met kip in zoet zure saus.
Hoe bereid jij rijst?
Reacties
Een reactie posten