Kip cordon bleu, vooral bij de kinderen favoriet.
Waar we eerst vooral de cordon bleu uit de vriezer aten maken we ze nu graag zelf.
Eenvoudig te maken en veel lekkerder. Door ze in de oven af te bakken ook goed voor te bereiden voor een later moment.
Je bent per persoon nodig:
- 1 kipfilet
- 1 plak kaas
- 1 plak ham
- (panko) paneermeel
- 1/2 ei losgeklopt
- zout en peper
- houten prikkertjes
- roomboter
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
Snij de kipfilets net niet helemaal door en vouw open. Leg de ham en kaas erin en klap de kipfilets weer dicht. Steek de prikkertjes erin zodat de kip niet open vouwt. Doe de losgeklopte ei in een bord of schaal en doe dit ook met de paneermeel. Wrijf de kip in met zout en peper en haal ze vervolgens door de ei en hierna door de paneermeel.
Verhit wat (room) boter in een pan en bak de kipfilets enkele minuten aan beide zijden. Leg ze vervolgens op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat en bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar. De kip is eventueel ook geheel in een pan te bakken, bak ze dan eerst met een deksel op de pan zodat de kip door en door gaar wordt, bak ze de laatste minuten zonder deksel zodat ze krokant worden.
Reacties
Een reactie posten