Kippensoep

Nu de herfst voor de deur staat zijn de warme gerechten weer in trek. Met de koudere dagen liggen ook meer virussen op de loer en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke kop kippensoep. En laat deze nou ook nog eens eenvoudig te maken zijn.


Ingrediënten:

1,5 liter water

2 kippenbouillonblokjes

Enkele takjes verse tijm of een theelepel gedroogde tijm

400 gram vers gesneden groenten (Prei, wortel, peterselie, bloemkool) of een kant en klaar zakje soepgroente

4 kippenbouten

flinke hand vermicelli


Breng de kippenbouten in het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en takjes of gedroogde tijm toe. Laat dit een half uur heel zachtjes koken.

Haal de kip uit het water en laat afkoelen.

Voeg de groente ondertussen samen met de vermicelli toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal de kip van het bot en voeg dit toe aan de bouillon. Haal de takjes uit de soep en breng de soep eventueel nog op smaak met een beetje zout. 

Hou jij van soep? wat is jouw favoriet?



Reacties