Hoe leuk, wij werden door beyound meat uitgedaagd om de howdoyousmash challenge te doen. Nu proberen wij met regelmaat plantaardiger te eten dus kwam deze challenge als geroepen. Het valt niet altijd mee om een lekker alternatief te vinden in een huishouden met flinke vleeseters.
Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig hoe wij de beyond mince smashburger hebben gemaakt. Met een grote cheeseburger fan in huis was de keuze niet zo moeilijk en werden er cheeseburgers gemaakt met violife plakken. Een heerlijke plantaardige vervanging voor kaas.
Om te beginnen werden er balletjes gemaakt van ongeveer 60 gram plantaardig gehakt, door deze tussen 2 velletjes huishoudfolie te smashen kunnen ze eenvoudig, zonder te kleven, in de koekenpan gelegd worden. Wij hebben een spatel met gleuven gebruikt om er zo mooie strepen op te krijgen. Even bakken en klaar zijn je burgers, nu ben ik benieuwd hoe jij ze zou smashen?
Deze burgers deden wij op een hamburgerbroodje met tomaat, komkommer, augurk, zelf gemaakte hamburgersaus en violife plakken.
De hamburgersaus is ook simpel te maken.
Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketchup, een halve ui (heel fijn of geraspt), 2 eetlepels piccalilly en een theelepel suiker. Verwarm dit even in de magnetron en laat afkoelen zodat de uien zacht worden
En dan nu de conclusie. Boven verwachting lekker. De smash burger is dun, krokant, is snel klaar en blijft sappig aan de binnenkant.
Zelfs de kinderen en man des huizes vinden het voor herhaling vatbaar 馃憣馃徎
Reacties
Een reactie posten