Kruiden, wij zijn er gek op. Van thee tot stoofpotjes en lekkere pasta's. We wisselen vaak af met gedroogd en vers.
Ik kwam laatst de kruiden van The Herbs Family tegen. De kruiden die ze aanbieden komen uit Italië, om precies te zijn het stadje Albenga. Hoe het precies geteeld wordt vind je op de website. Altijd leuk om de achtergrond van een product te weten.
Wij ontvingen Salie, Rozemarijn, Tijm en Oregano. De planten zitten goed stevig verpakt zodat ze veilig vervoerd kunnen worden en niet beschadigd aankomen. Ze zien er werkelijk waar prachtig uit.
De planten hebben we nu meerdere dagen in huis en zijn naast dat ze een aanwinst voor je keuken zijn super van smaak. Ze zien er nog net zo mooi uit als toen ze aan kwamen.
Wij maakten er dit keer spaghetti van.
Wat ben je nodig voor 4 personen:
250 gram verse spaghetti of droge spaghetti voor 4 personen
2 blikjes tomatenblokjes
350 gehakt
1 doosje champignons
Een half bosje bosui
2 uien
1 paprika
2 teentjes knoflook
1/2 runderbouillonblokje
Verse kruiden (Oregano, Tijm, Rozemarijn en Salie). Van alle 4 enkele takjes.
Snij alles groente fijn. Snij de salie fijn en ris van de andere kruiden de blaadjes van de takjes.
Bak de ui en knoflook in een beetje olie tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak deze even mee.
Voeg de andere groente, de tomatenblokjes het 1/2 bouillonblokje toe. Doe de verse kruiden erbij en laat het geheel een half uurtje zachtjes sudderen. Kook op het laatst de spaghetti gaar.
Vergeet niet af en toe de saus te roeren. Breng de saus indien gewenst nog op smaak met een beetje zout en peper. Wij vinden de saus zo heerlijk maar hou je van een zoetere saus kun je een flinke eetlepel suiker toevoegen. Serveer de saus met de spaghetti. Gebruik jij ook graag verse kruiden in je gerechten? En wat is jouw favoriet?
Reacties
Een reactie posten