Ik deed mee aan de swiepswoepswap van Mandy. Kort gezegd houd dit in dat je een recept maakt van een ander en dat weer iemand anders een recept van jou maakt. Mandy koppelt je waardoor het echt een uitdaging en verassing is van wie je een recept mag koken.
Ik mocht iets swiepswoepswappen van www.blij-bosch.nl en koos voor de rucolastamppot. Ik deed er nog veldsla bij en serveerde er kipgehaktballetjes in uienjus bij.
Dit is het recept zo als wij het aten. Het orginele recept vind je hier.
De ingredienten:
700 gram aardappelen
150 gram rucola
150 gram veldsla
Flinke scheut melk
Klontje (room)boter
bosje bosui in ringen
2 eetlepel mosterdhoning
20 gram pijnboompitten
400 gram kipgehakt
klein beetje (bak) boter
2 uien
Scheutje water
Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
Maak balletjes van het kipgehakt en snij de uien in ringen. Smelt een beetje boter en bak de kipgehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit mee. Blus het geheel af met een scheut water en stoof ze langzaam gaar. Als ze te droog worden een beetje water toevoegen.
Voeg na het afgieten van de aardappelen de sla, boter, melk en peper en zout naar smaak toe. Stamp dit door elkaar.
Rooster de pijnboompitjes en voeg ook deze toe. Serveer het met de kipgehaktballetjes en uien jus.
Reacties
Een reactie posten