Ben jij ook fan van de heerlijke Hollandse stamppotten. Probeer dan zeker deze variant van stamppot boerenkool eens. Eenvoudig met enkele kruiden om te toveren tot een kruidige stamppot. Zo kun je nog vaker stamppot eten zonder altijd dezelfde smaak te hebben. En als je hem een dag eerder maakt is hij nog lekkerder omdat de kruiden zo goed kunnen intrekken.
Door de roomboter en spekjes te vervangen door plantaardige varianten kun je de stamppot eenvoudig Vega/vegan maken.
Ingrediënten:
1 kilo aardappelen
500 gram gesneden boerenkool
1 helft van een dubbelpakje spekjes (125-150 gram)
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel komijn
snufje zout en indien gewenst zout.
Klontje roomboter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook deze samen met de boerenkool gaar.
Bak in een koekenpan zachtjes de spekjes uit
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat even uitstomen. Voeg een klontje roomboter toe samen met de kruiden en stamp het geheel goed door elkaar. Serveer met een lekker stuk (Vega)rookworst
Reacties
Een reactie posten