Kruidnoten met bastognekoekjes

 Kruidnoten, ze liggen al langere tijd in de supermarkt dus vonden wij het tijd om ze ook te maken. 

Wellicht heb je ze al zien liggen of zelfs al geproefd, pepernoten met bastogne koekjes. Dat leek ons ook wel wat dus zijn we aan de slag gegaan met een heerlijk resultaat. Ook zin om ze te maken? Hoe wij dat deden lees je hieronder.


Ingrediënten:

125 gram roomboter

50 gram witte basterd suiker

1 eetlepel koekkruiden

125 gram zelfrijzend bakmeel

4 eetlepels melk

        -       225 gram bastognekoekjes

Maak de koekjes fijn met een hakmachine, staafmixer of stamp ze fijn.

Klop de roomboter zacht en meng één voor één de andere ingrediënten toe. Kneed dit met de hand of met een mixer met deeghaken tot een geheel. Bij gebruik van deeghaken op het laatst nog even met de handen na kneden.

Leg het deeg minimaal een half uurtje in de koelkast, zo wordt het deeg minder kleverig. 

Verwarm de oven voor op 160graden. Maak balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat wat ruimte tussen de balletjes zodat ze niet aan elkaar kleven als ze rijzen tijdens het bakken.

Bak de kruidnoten in ongeveer 18 minuten gaar. Hou even in de gaten of ze iets korter of langer in de oven moeten, dit is per oven iets verschillend. De kruidnoten blijven zacht tot ze afgekoeld zijn, dan moeten ze lekker krokant zijn.

Laat de kruidnoten op een rooster afkoelen. 





Reacties