Nasi, er zijn eindeloos veel recepten voor nasi, in de supermarkt zijn er ook onwijs veel kruidenmixen voor te krijgen.
Ons werd gevraagd een lekker recept te maken met de kruiden Nasi&Co van Green Gypsy Spices.
Deze kruiden zijn 100% puur en dus zonder e-nummers. Er zijn veel verschillende kruidenmixen, voor diverse zoete en hartige gerechten. En je doet lang met een pot omdat ze best groot zijn en je er niet onwijs veel van nodig bent. We hebben veel lekkere recepten in ons hoofd die we kunnen maken, zo maakten we laatst al een heerlijke traybake. Maar voor nu een heerlijke nasi.
Nou kunnen we een heel moeilijk recept bedenken maar hoe fijn is het om een lekker snel en makkelijk recept op tafel te zetten die heerlijk van smaak is. Daarom maakten wij simpele nasi met kippendijfilet.
Ingrediënten:
250 gram rijst
400 gram kippendijfilet
400 gram gesneden groente of kies voor het gemak van een nasipakket
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 ui
4 eetlepels Nasi & Co kruiden
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat hierna staan met de deksel op de pan, hierdoor krijg je mooie droge rijst.
Kruid de kip met 1 eetlepel kruiden en voeg de olijfolie en ketjap toe. Laat dit een tijdje intrekken.
Bak de kip rondom bruin, voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak dit even mee en voeg dan de groente toe.
Klop de eieren los en bak deze in een apart pannetje in een klein beetje olie. Blijf dit met regelmaat roeren zodat je een roerei krijgt.
Voeg 3 eetlepels Nasi & Co kruiden, het roerei en de rijst toe. Roer alles goed door elkaar.
Serveer met een lekkere spies met kip, een loempia of gewoon zonder iets erbij, de nasi op zich is namelijk al goed vullend.
Ben jij al bekend met deze kruiden?
Waar koop je die?
BeantwoordenVerwijderen