Wij zijn gek op ovenschotels en op sperziebonen. Zo vinden we het ook erg lekker om van de basic ovenschotels iets anders te maken door lekkere kruiden toe te voegen.
Wij kregen laatst een heel mooi pakket met 4 verschillende kruidenplantjes. De plantjes worden geteeld in Italie in het stadje Albenga. Meer achtergrondinformatie vind je op de website van de Herbs Family . 3van deze kruiden hebben wij gebruikt in deze heerlijke ovenschotel.
Je kunt deze ovenschotel ook prima een dag eerder maken, sterker nog dan is hij nog lekkerder omdat alle kruiden in hebben kunnen trekken. Of wat dacht je van invriezen? Dag van te voren uit de vriezer, kaas erover en afbakken.
Ingrediënten:
500 gram sperziebonen
600gram aardappelen of aardappelschijfjes
100 gram geraspte kaas
300 gram gehakt
2 teentjes knoflook
1 ui
1 theelepel verse tijm
1 theelepel verse rozemarijn
1 theelepel verse oregano
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde paprikapoeder
Snuf peper en zout
200ml passata
Snij de boontjes in stukken en kook ze bijna gaar.
Schil de aardappelen en kook ze eventjes. Laat afkoelen en snij er plakjes van.
Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui in een klein beetje olie glazig. Voeg de knoflook en het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Snij de verse kruiden fijn en rist de blaadjes van de steeltjes af. Voeg alle kruiden en de passata toe en laat even pruttelen.
Verwarmd de oven voor op 180 graden
Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm even mee.
Doe het mengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aardappel erover. Strooi de kaas erop en bak ongeveer 20 minuten af in de oven. Zijn jullie ook fan van ovenschotels?
Reacties
Een reactie posten