Het is er weer tijd voor, stamppotten. Ze staan hier dan ook weer wekelijks op tafel.
Zoals al eerder beloofd hier een andere versie van stamppot andijvie. De basis stamppot rauwe andijvie heb ik al eens gedeeld, deze vind je hier.
Deze versie bevat kaas en kerrie, wat ons betreft een goede combinatie.
Wat ben je nodig:
- 800 gram aardappelen
- 400 gram gesneden andijvie
- 125 gram spekreepjes
- klontje roomboter
- theelepel kerriepoeder
- Klein scheutje melk
- Indien gewenst zout en peper.
Schil de aardappelen en snij deze in stukken. Kook deze tot ze gaar zijn.
Snij onder tussen de kaas in kleine stukjes. Bak de spekjes zachtjes uit.
Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en laat even kort uitstomen.
Maak de melk warm en voeg deze samen met de aardappelen, uitgebakken spekjes, roomboter en de kerrie. Stamp het geheel fijn en roer hierna de andijvie en de blokjes kaas erdoor. Sluit de pan en laat even staan zodat de kaas zacht kan worden. Proef en breng indien gewenst op smaak met zout en peper. Of dit nodig is is afhankelijk van de kaas die je gebruikt.
Wij hebben pittig belegen kaas van Beemster gebruikt, een kaas die al een heerlijke smaak heeft en iets toevoegt aan de stamppot. Kies je voor een ander smaak kaas kan het zijn dat er iets zout en/of peper nodig is.
Hoe eet jij de stamppot andijvie graag?
Reacties
Een reactie posten