Ken je dat, je bakt een heerlijk stuk vlees maar hebt geen jus dus deze moet je nog gaan maken. Een extra handeling waar je eigenlijk niet altijd op zit te wachten. Daar is nu een makkelijkere oplossing voor. verstegen heeft namelijk sinds kort Steak & Jus kruiden. Hiermee kruid je je steak, denk aan biefstuk, ossenhaas, T-bone, rib-eye, entrecote, bavette en noem maar op. Laat de kruiden even intrekken en bak je vlees aan beide zijden dicht. Voeg nog een beetje boter toe en druip dit over je steak. Als je vlees de gewenste garing heeft haal hem dan uit de pan en leg hem te rusten onder aluminiumfolie.
Laat het vet eventjes staan en voeg vervolgens een scheutje water toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot je de jus dik genoeg vind. Serveer met groente, frites, gekookte aardappels of puree. Zoals je op de foto ziet aten wij verse rode bieten met verse frites en een heerlijk biologisch biefstukje. Ik vind het zelf heerlijk om frites besprenkelen met jus 馃槅maar ik kan me voorstellen dat de meeste mensen het toch liever op puree of gekookte aardappelen doen.
De jus is heerlijk van smaak, je proeft subtiel ui en knoflook zonder dat het overheerst.
Je kunt de Steak & Jus nu kopen bij Albert Heijn. Heb jij hem al gespot?
Reacties
Een reactie posten