Vegetarische sate met Rootzz of Nature vegetarische jackfruit stukjes.

Wij werden uitgedaagd om een lekker recept te maken met Rootzz of Nature Jackfruit. Aangezien wij proberen om minder te vlees te eten gingen we graag de uitdaging aan.

Jack fruit was nieuw voor ons. Wat ons verraste was de smaak en structuur. Wat structuur betreft lijkt het op schnitzel, laten we dat nou erg lekker vinden. En de smaak was ook verassend lekker. 

Wist je dat jack fruit de grootste vrucht ter wereld is? Ze kunnen tot 50 kilo wegen, gigantisch he? Daarnaast heeft hij een heerlijke bite die lijkt op vlees en neemt het heel makkelijk smaken op.

Wij kozen voor de jack fruit stukjes en maakten hier een heerlijke pindasaus bij.

De pindasaus is super makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

Wat ben je nodig voor 2 personen:

100 ml water

4 eetlepels 100% pindakaas zonder toevoegingen

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel ketjap

160 gram jack fruit stukjes (160 gram)

Verwarm het water in een steelpannetje. Voeg de pindakaas, uienpoeder, knoflookpoeder, en ketjap toe. Verwarm het geheel, blijf goed roeren zodat het niet aankoekt. De saus houd een dikkere structuur, wil je graag een iets dunnere saus voeg dan nog een beetje water toe.

Bak de jack fruit stukjes in een klein beetje olie in enkele minuten krokant en roer ze door de warme pindasaus. Serveer met gebakken uitjes, bami/nasi en eventueel een lekkere roerbakgroente.

Ben jij al bekend met jack fruit?




Reacties