Gevuld speculaas

Hij stond al een tijdje uitgeschreven in mijn receptenboekje. Het was nu sinterklaas nadert toch echt tijd om deze heerlijkheid te maken. Met enkele ingrediënten  heb je zonder al te veel werk heerlijk gevuld speculaas.


Ingrediënten:

Handje geschaafde amandelen

300 gram bloem

150 gram roomboter

2 eetlepels speculaas/koekkruiden

6 eetlepels melk

180 gram donkere basterdsuiker

2 flinke theelepels of een half zakje bakpoeder



Bereidingswijze:

Klop de boter zacht. Voeg de andere ingrediënten 1 voor 1 toe en meng het tot een geheel. Het laatste stukje kun je het beste met je handen kneden.

Leg het deeg ongeveer 1,5 uur afgedekt in de koelkast staan, zo kun je het straks makkelijker uitrollen.

Kneed de amandelspijs met een half ei

Vet je bakblik in met boter

Verwarm de oven op 180 graden.

Rol de helft van het deeg uit ter grootte van je bakblik. Heb je opstaande randen snij deze dan weg.

Verdeel de amandelspijs over het deeg.

Rol de andere helft van het deeg uit en leg dit (ook weer op maat van je bakblik) op de amandelspijs.

Bestrijk de bovenkant met ei en stop het amandelschaafsel erover. Bak de speculaas in ongeveer 40 minuten af.






Reacties