Het recept stond al een tijdje op mijn notitieblok uitgeschreven, koekjes met chocoladepasta. Toen mij werd gevraagd of ik de hazelnootpasta van Bonne Maman wou proberen wist ik direct wat ik ermee ging maken.
Lekkere brosse koekjes met een krokante buitenkant en chocolade er tussen. Superleuk voor de kerstdagen maar door een andere vorm te gebruiken kun je ze het hele jaar maken en aanpassen aan de situatie.
Ingrediënten:
300 gram bloem + een beetje bloem om het werkblad te bestuiven.
125 gram zachte boter
100 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
Enkele druppels vanillearoma
2 eetlepels water
2 eieren
snufje zout
Enkele lepels chocoladepasta
Bereidingswijze:
Klop de boter zacht. Voeg de suiker, de eieren, het water, zout en de vanillearoma toe en meng dit tot een egaal mengsel.
Zeef de bloem en de bakpoeder en mix dit er langzaam door. Meng vervolgens het deeg tot een egaal mengsel, kneed op het laatst met je handen. Laat het deeg 2 uurtjes rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2/3 mm dikte.
Steek er vormpjes naar keuze uit. Maak in de helft van de koekjes een gat.
Bak de koekjes in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer in 15 minuten. Dit is afhankelijk van de oven.
Laat de koekjes afkoelen.
Bestrijk de koekjes zonder gat met de chocoladepasta en leg de koekjes met het gat erop. Druk zachtjes aan.
Leuk weetje, de hazelnootpasta is palmolie vrij en gemaakt van 20% hazelnoten. Heb jij hem al geproefd?
Reacties
Een reactie posten