Rijst is iets wat we hier thuis steeds vaker eten. Basmati rijst heeft toch wel onze voorkeur,
Wij mochten de rijst van Tilda proberen en kozen natuurlijk ook nu voor basmatirijst, een heerlijke smaakvolle rijst met een nootachtige smaak. Daarnaast bevat het geen gluten en weinig vet. En wist je dat het ook alle acht essentiële aminozuren, foliumzuur, weinig natrium en geen cholesterol bevat?
En wat wij persoonlijk heel fijn vinden, en dan met name op drukke of luie dagen, is dat er ook een gestoomde variant is. Lekker makkelijk.
We aten er een heerlijke foe yong hai bij, dit recept komt binnenkort online.
300 gram rijst
1 kleine prei
2 teentjes knoflook
1 ui
4 eieren
150 gram plakken schouderham
1,5 liter water
2 kippenbouillon blokjes
Peper en zout
Breng het water en de bouillonblokjes aan de kook. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Laat de rijst goed afkoelen, hierdoor krijg je een mooie droge rijst. Ik hou er zelf van de rijst de dag ervoor te koken. dan is het goed droog en losjes.
Bereidingswijze:
Snij de knoflook, ui en prei fijn. Maak reepjes van de ham.
Fruit de ui glazig in een wok in klein beetje olie. Voeg de knoflook en de prei toe. Klop de eieren los met een klein beetje zout en peper. Schuif de groente opzij en bak hier de ei. Als het ei goed is gestold kun je de rijst en de ham toevoegen. Meng alles goed door elkaar en bak het nog heel even. Breng het op smaak met peper en zout.
Reacties
Een reactie posten