Ovenschotel met stoofvlees en rode kool.

Stoofvlees en rode kool is een perfecte combinatie. Een heerlijke maaltijd wat tijdens de herfst en winter een heerlijke opwarmer is. Deze ovenschotel is heel goed eerder te maken en later af te bakken, ideaal dus op dagen dat je geen tijd of energie hebt om te koken. Voordeel is dat de smaken nog lekkerder intrekken als je de schotel even laat staan.


Ingrediënten

Voor het stoofvlees:

600 gram runderlappen in blokjes of reepjes gesneden

1 ui

2 eetlepels appelstroop

Klont (room) boter

1 runderbouillonblokje

Flinke scheut water

Snuf zout en peper

2 laurierblaadjes

1 plak ontbijtkoek


Voor de aardappelpuree:

800 gram aardappelen (iets kruimig)

Scheut warme melk

Peper, zout en nootmuskaat

Klontje (room)boter


Overige ingrediënten

Gekookte rode kool of rode kool uit een pakje/pot/diepvries (ongeveer 500 gram)

Beetje paneermeel

Stukje roomboter


Smelt een klontje roomboter en bak de in stukken gesneden ui glazig. Voeg de runderlappen toe en bak dit even mee tot het vlees is dichtgeschroeid. Voeg een klein beetje zout en peper toe.

Voeg een flinke scheut water, de laurierblaadjes, het runderbouillonblokje en de appelstroop toe. Laat dit zachtjes 2 uren stoven met een deksel op de pan. Zorg dat het water niet allemaal verdampt, voeg indien nodig nog wat water toe. 

Schil de aardappelen en kook deze met een snuf zout gaar. Stamp de aardappels met de warme melk, een klontje roomboter en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verkruimel na 2 uur stoven het plakje ontbijtkoek boven het vlees en verwarm deze nog 15 minuten mee. Doe het vleesmengsel in de ovenschaal.

Verspreid de rode kool hierover en als laatst de aardappelpuree. Leg her en der kleine klontjes roomboter over de aardappelpuree en strooi als laatste wat paneermeel over de schotel.

Bak het geheel in ongeveer 30 minuten op 200graden af in de oven.



Reacties