Vegan broodje shoarma

November is World Vegan Month. Daar staan wij natuurlijk ook bij stil.

Wij zijn niet veganistisch of vegetarisch maar proberen wel met regelmatig plantaardig te eten en dit bevalt goed. Het assortiment met vegetarische en veganistische producten wordt steeds groter waardoor het steeds makkelijker wordt om fijne alternatieven te vinden.

Wij kregen van PLNT een lekker pakketje met plantaardige vleesvervangers. Je begrijpt vast dat we deze graag proberen.

PLNT bevat eenvoudige, natuurlijke ingrediënten. Het wordt in Nederland geproduceerd, bevat geen palmolie en de ingrediënten worden zoveel mogelijk uit Europa gehaald om de CO2-uitstoot te verminderen.


Wij zijn groot fan van alles waar knoflook in zit en kozen dus om een heerlijk broodje plantaardige shoarma te maken. Hoe wij dit deden lees je hieronder.

Ingrediënten:

Een pakje PLNT roerbakreepjes shoarma

Turks brood

Sla

Teentje knoflook

100 gram veganistische mayonaise 

100 gram plantaardige yoghurt of soyayoghurt

Eetlepel peterselie

Snufje zout en peper.


Bak het Turkse brood krokant in de oven, wij deden dit in ongeveer 8 minuten op 220graden

Bak de PLNT roerbakreepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Pers de knoflook of snij het heel fijn. Meng dit met de mayonaise en yoghurt. Voeg als je de knoflooksaus te zuur vind wat extra mayonaise toe. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout.

Snij het brood open en doe er een handje sla, de gebakken roerbakreepjes en knoflooksaus tussen. 

Binnen 10 minuten heb je een heerlijke vegan maaltijd op tafel staan.

De roerbakreepjes zijn sappig, smaakvol en verzadigend. En wij proeven geen verschil met shoarma gemaakt van dierlijke producten. Wat ons betreft allemaal pluspunten.

Van PLNT mag ik een verassingspakket van PLNT weg geven. Wat je hiervoor moet doen vind je op mijn instagrampagina (Klik hier) De winactie sluit 9 November 2021.








Reacties