Met deze koude en donkere dagen kunnen we wel een opwarmertje gebruiken. Erwtensoep is dan een lekkere en voedzame keuze. Lekker met roggebrood met kaas of spek of een stokbroodje kruidenboter.
Ingredienten:
500 gram spiliterwten
-
1 hamschijf of 2 flinke schouderkarbonades
-
Pakje gerookte spekreepjes
-
1 rookworst
-
1 winterwortel (grote)
-
1 prei
-
1 ui
-
½ knolselderij
-
1 ½ liter water
- 3 runder bouillonblokjes
Bereidingswijze:
Was de spliterwten.
Snij alle groente fijn.
Doe de hamschijf in een grote pan met het water, de
spliterwten en de bouillonblokjes. Laat dit een ruim half uurtje koken. Schep
het eventuele schuim eraf en voeg alle gesneden groente toe. Kook dit alles
samen tot de spliterwten helemaal zacht zijn en de groente gaar is. Blijf wel
regelmatig roeren, voeg een klein beetje water toe als het te dik wordt. Haal
de hamschijf eruit en snij deze fijn. Doe dit samen met de spekreepjes en de
gesneden rookworst terug in de pan.
De erwtensoep is klaar als het niet meer dun is. Het dikt
nog in wanneer het is afgekoeld. Vind je het dan te dik kun je het iets
verdunnen met wat water.
Hou jij ook van erwtensoep? En wat eet jij er dan graag bij?
Reacties
Een reactie posten