Erwtensoep

Met deze koude en donkere dagen kunnen we wel een opwarmertje gebruiken. Erwtensoep is dan een lekkere en voedzame keuze. Lekker met roggebrood met kaas of spek of een stokbroodje kruidenboter.


Ingredienten: 

500 gram spiliterwten

-        1 hamschijf of 2 flinke schouderkarbonades

-        Pakje gerookte spekreepjes

-        1 rookworst

-        1 winterwortel (grote)

-        1 prei

-        1 ui

-        ½ knolselderij

-        1 ½ liter water

-        3 runder bouillonblokjes

Bereidingswijze:

 

Was de spliterwten.

Snij alle groente fijn.

Doe de hamschijf in een grote pan met het water, de spliterwten en de bouillonblokjes. Laat dit een ruim half uurtje koken. Schep het eventuele schuim eraf en voeg alle gesneden groente toe. Kook dit alles samen tot de spliterwten helemaal zacht zijn en de groente gaar is. Blijf wel regelmatig roeren, voeg een klein beetje water toe als het te dik wordt. Haal de hamschijf eruit en snij deze fijn. Doe dit samen met de spekreepjes en de gesneden rookworst terug in de pan.

De erwtensoep is klaar als het niet meer dun is. Het dikt nog in wanneer het is afgekoeld. Vind je het dan te dik kun je het iets verdunnen met wat water.

Hou jij ook van erwtensoep? En wat eet jij er dan graag bij?



Reacties