Makkelijk voor een drukke dag of een dag waarop je weinig zin hebt om in de keuken te staan.
Deze ovenschotel staat snel op tafel en is zelfs al eerder klaar te maken zodat hij alleen opgewarmd hoeft te worden.
Ingredienten:
-
300 gram macaroni
-
2 tenen knoflook
-
400 gram roerbakgroente (ui, prei, paprika,
courgette)
-
½ bakje champignons
-
150 gram ham blokjes (deze kun je weglaten en
vervangen door een half bakje champignons om de schotel vegetarisch te maken)
-
175 gram geraspte kaas
-
250 ml kookroom
-
Zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de macaroni
Snij alle groente klein.
Fruit de knoflook in een klein beetje olie. Roerbak de
groente mee en voeg als laatst de champignons en de ham blokjes toe. Bak dit
enkele minuten. De groente hoeft nog niet gaar te zijn.
Meng de gekookte macaroni met de groente en doe het in een
ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Verwarm in een steelpan de kookroom. Voeg 125 gram geraspte
kaas toe en laat dit smelten. De saus moet zo dik zijn dat het mooi tussen de
macaroni loopt maar er ook deels op blijft liggen. Voeg wanneer het te dik is
wat melk toe en wanneer het te dun is wat extra kaas.
Giet het mengsel over het macaroni/groente mengsel en strooi
de overige kaas erover.
Bak het geheel in ongeveer 20 minuten af totdat de kaas is
gesmolten en iets verkleurd is. Het is afhankelijk van je oven hoe lang dit
precies duurt. Duurt het te lang zet dan de temperatuur iets hoger of wanneer
je deze functie hebt even de grill aan. Blijf er wel bij want het kan ineens
heel snel verkleuren.
Reacties
Een reactie posten