Mosterdsoep

 Mosterdsoep, mij kon je er niet blij mee maken. Ik heb het eens gegeten en vond het echt niet lekker. Achteraf gezien zo jammer want het is een heerlijke soep. Waarschijnlijk kwam de afkeer doordat ik het destijds uit een blik at.

Deze soep is heerlijk, makkelijk en snel klaar. Met de koudere dagen een heerlijke opwarmer maar ook heerlijk bij de kerstmaaltijd. Een lekkere veelzijdige soep. Mocht je nou toch liever een ander soepje willen, HIER vind je nog meer. 


Ingrediënten:

-        50 gram roomboter

-        60 gram bloem

-        1,5 liter water

-        2 kippenbouillonblokjes

-        3 eetlepels mosterd (wij namen groninger mosterd )

-        200 gram slagroom (ongeklopt)

-        1 prei

-        125 gram spekreepjes

-        Zout

-        Peper


Bereidingswijze

Smelt de roomboter in een pan.

Roer de bloem erdoor en bak dit enkele minuten. Voeg een snufje zout en een snufje peper toe

Snij de prei in reepjes en bak deze ook heel even mee.

Blus het bloemmengsel af met het water, breng dit samen aan de kook en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg de bouillonblokjes en de mosterd toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Bak ondertussen de spekreepjes uit in een koekenpan.

Voeg na 10 minuten koken de slagroom toe aan de soep. Wanneer je graag een egale soep wilt kun je de soep fijn maken met een staafmixer.

Voeg als laatste de spekreepjes toe. Proef of er eventueel nog een beetje zout bij moet.






Reacties