Groninger mosterdsoep met Groninger droge worst

Hier is weer een recept voor een heerlijk soepje. Zoals inmiddels vast bekend is staat hier met regelmaat soep op het menu. Op zondag als warme maaltijd met een heerlijk broodje erbij of door de week als lunch. 
De Groninger droge worst maakt de soep af, de kruidnagel in de worst geeft een heerlijke twist.
Puur en eerlijk vlees, een scheut kruidnagel en andere gebruikelijke kruiden maken deze Groningse klassieker tot een droge worst. Een goede Groningse droge worst dus, voor de Groninger, Fries, Drent of andere Nederlander een echte traktatie die ambacht, traditie en smaak in zich heeft.  
De droge worst komt van 3 x worst . Het assortiment bestaat uit droge worsten, van volledig traditioneel tot moderne smaken met nostalgische kwaliteit. En dit alles via de brievenbus thuis bezorgd voor een betaalbare prijs. De worst bestel je simpel via www.worstworstworst.nl of klik op deze LINK


Groninger mosterdsoep


Ingrediënten:
-        50 gram roomboter
-        60 gram bloem
-        1 ½ liter water
-        2 kippenbouillonblokjes
-        3 eetlepels Groninger mosterd
-        150 ml kookroom
-        4 stengels bosui
-        1 flinke aardappel
-        ½ Groninger droge worst
-        Zout
-        Peper


  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Roer de bloem erdoor en bak dit enkele minuten. Voeg een snufje zout en een snufje peper toe
  • Schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Snij de bosui in ringen en bak deze ook heel even. Hou een klein beetje bosui apart.
  • Blus het bloem mengsel af met het water, breng dit samen aan de kook en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg de bouillonblokjes, de aardappel in blokjes en de mosterd toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Snij de droge worst in dunne plakken.
  • Voeg na 10 minuten koken de kookroom toe aan de soep. 
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer.
  • Voeg als laatste de plakjes droge worst en bosui toe. Proef of er eventueel nog een beetje zout bij moet.



Reacties