Oliebollen cake

 

Oliebollencake

Eens zin in wat anders dan oliebollen of een standaardcake? Probeer dan eens deze oliebollencake.

Het idee kwam na een pak mix voor oliebollen in huis te hebben maar toch geen zin om ze zelf te gaan bakken.

Gezien de houdbaarheid van de mix niet oneindig is eens een cake geprobeerd. Het enige grote verschil met de gewone oliebollen is dat het niet in olie gegaard is maar in de oven, simpel toch?  En uit 1 pak koopmans mix kun je 2 cakes maken, hoe dit bij andere mixen zit moet je even nakijken. 250 gram mix is voor 1 cake.

Ingredienten:

-        250 gram oliebollenmix (1/2 pak koopmans mix heb ik gebruikt)

-        125 gram rozijnen, eerst geweld in lauw water

-        250 ml handwarm water

-        1 flinke theelepel koek en speculaaskruiden

-        Boter om het cakeblik in te vetten

 

- Bereid het oliebollenbeslag zoals aangegeven op het pak. In dit geval de mix mengen met het lauwwarme water en enkele minuten kneden met een mixer met deeghaken. Voeg ook de koek en speculaaskruiden toe.

- Dek het beslag af met huishoudfolie of een theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.

 -Vet een cakevorm in met boter. Laat de gewelde rozijnen uitlekken.

- Verwarm de oven voor op 200 graden wanneer de rijs tijd van het beslag er bijna op zit.

- Meng voorzichtig de rozijnen door het beslag, niet te veel roeren. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 25 min gaar in het midden van de oven. Hou de cake goed in de gaten want het verschilt per oven hoe lang hij er in moet, wanneer de cake een mooie bruine kleur heeft is hij klaar.

- Laat even afkoelen in het blik en laat hem hierna zonder blik afkoelen op een rooster.





Reacties