Oliebollencake
Eens zin in wat anders dan oliebollen of een standaardcake? Probeer dan eens deze
oliebollencake.
Het idee kwam na een pak mix voor oliebollen in huis te hebben maar toch geen zin om ze zelf te gaan bakken.
Gezien de houdbaarheid van de mix niet oneindig is eens een cake geprobeerd. Het
enige grote verschil met de gewone oliebollen is dat het niet in olie gegaard is maar in de oven, simpel
toch? En uit 1 pak koopmans mix kun je 2 cakes maken, hoe dit bij andere mixen
zit moet je even nakijken. 250 gram mix is voor 1 cake.
Ingredienten:
-
250 gram oliebollenmix (1/2 pak koopmans mix heb
ik gebruikt)
-
125 gram rozijnen, eerst geweld in lauw water
-
250 ml handwarm water
-
1 flinke theelepel koek en speculaaskruiden
-
Boter om het cakeblik in te vetten
- Bereid het oliebollenbeslag zoals
aangegeven op het pak. In dit geval de mix mengen met het lauwwarme water en
enkele minuten kneden met een mixer met deeghaken. Voeg ook de koek en
speculaaskruiden toe.
- Dek het beslag af met huishoudfolie of een
theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden wanneer
de rijs tijd van het beslag er bijna op zit.
- Meng voorzichtig de rozijnen door het
beslag, niet te veel roeren. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in
ongeveer 25 min gaar in het midden van de oven. Hou de cake goed in de gaten
want het verschilt per oven hoe lang hij er in moet, wanneer de cake een mooie
bruine kleur heeft is hij klaar.
- Laat even afkoelen in het blik en laat hem
hierna zonder blik afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten