Hachee

Hachee

Hier een favoriet op koude natte dagen. Lekker uren laten sudderen terwijl de geur zich in huis verspreid. Serveer er een lekkere rode kool bij met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Dit maakt de kille dagen weer een beetje fijner.

 Ingrediënten:

      700 gram runderriblappen

-        350 gram gesneden ui

-        2 theelepels paprikapoeder

-        4 hele kruidnagels

-        2 laurierblaadjes

-        Zout en peper

-        1 plak ontbijtkoek

-        Klont roomboter

-        Half kopje water


Bereidingswijze:

Snij het vlees in stukken, deze mogen best wat grof zijn

Wanneer de ui nog niet is gesneden snij deze dan in ringen.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en kruid het met de paprikapoeder, zout en peper. Laat even zachtjes stoven tot de ui glazig is.

Voeg het water toe en steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, zo vind je ze aan het einde van de bereidingstijd makkelijk terug. Doe de laurierblaadjes in de pan. Laat het geheel zachtjes stoven met de deksel op de pan. Hou het in de gaten zodat het niet aanbrand, mocht het te droog worden kun je nog wat water toevoegen.

Voeg het laatste kwartier de ontbijtkoek in stukjes toe en roer er goed doorheen. Deze zorgt voor een lekkere smaak en een dikkere saus. Haal de laurier met de kruidnagel uit de pan en serveer de hachee.




Reacties