Kip ketjap

Kip ketjap

Hou je van zoete gerechten? Dan is dit zeker iets voor jou. Zoet maar niet te zoet, snel, makkelijk en natuurlijk heerlijk van smaak.

Serveer het met rijst, sperziebonen of een heerlijke frisse salade. Of wat dacht je van een lekkere loempia?

 Tip, bereid dit gerecht de dag voor het maken voor. De smaken kunnen zo lekker intrekken.

Ingrediënten

·        400 gram kippendijfilet

·        3 bosuitjes

·        2 teentjes knoflook

·        3 eetlepels ketjap

·        1 eetlepel suiker

·        2 theelepels gemberpoeder

·        2 theelepels uienpoeder

·        100 ml water

·        Snuf zout en peper

Bereidingswijze:

-        Snij de kip in blokjes (of koop voorgesneden kip)

-        Pel en snij of pers de knoflook fijn.

-        Snij de bosui in dunne reepjes

-        Doe de ketjap, suiker, gemberpoeder en uienpoeder samen in de kom en voeg hierbij ook de bosui en de knoflook. Meng dit goed en doe de kip erbij. Laat dit even intrekken. Hoe langer je het laat staan hoe beter de smaken intrekken.

-        Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het mengsel met de kip. Bak even aan en blus af met het water.

-        Laat het geheel sudderen tot het water bijna verdampt is en de saus de gewenste dikte heeft. Is de saus toch iets te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.




Reacties