Kip ketjap
Hou je van zoete gerechten? Dan is dit zeker iets voor jou. Zoet maar niet te zoet, snel, makkelijk en natuurlijk heerlijk van smaak.
Serveer het met rijst, sperziebonen of een heerlijke frisse salade. Of wat dacht je van een lekkere loempia?
Ingrediënten
·
400 gram kippendijfilet
·
3 bosuitjes
·
2 teentjes knoflook
·
3 eetlepels ketjap
·
1 eetlepel suiker
·
2 theelepels gemberpoeder
·
2 theelepels uienpoeder
·
100 ml water
·
Snuf zout en peper
Bereidingswijze:
-
Snij de kip in blokjes (of koop voorgesneden
kip)
-
Pel en snij of pers de knoflook fijn.
-
Snij de bosui in dunne reepjes
-
Doe de ketjap, suiker, gemberpoeder en
uienpoeder samen in de kom en voeg hierbij ook de bosui en de knoflook. Meng
dit goed en doe de kip erbij. Laat dit even intrekken. Hoe langer je het laat
staan hoe beter de smaken intrekken.
-
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak
hierin het mengsel met de kip. Bak even aan en blus af met het water.
-
Laat het geheel sudderen tot het water bijna
verdampt is en de saus de gewenste dikte heeft. Is de saus toch iets te dik?
Voeg dan een klein beetje water toe.
Reacties
Een reactie posten