Triple chocolate cookies

Triple chocolate cookies

 Klinkt lekker he? Het zal dan geen verassing zijn dat ze dat ook echt zijn. Krokant van buiten en bros van binnen en met ingrediënten die je waarschijnlijk wel al in huis hebt dus een echt excuus om ze niet te maken kan ik niet bedenken ;-)

 En zie je de stolp op de 2e foto? Deze stolp is van Tuuli kitchen. Deze hebben allerlei leuke keuken accesoires, zeker eens het kijken waard. En in deze stolp hou je de koekjes heerlijk vers, al vermoed ik dat ze al op zijn voor je ze kunt opbergen :-P

 Bak jij weleens koekjes? Wat is dan jouw favoriet?

 Ingrediënten

-        250 gram roomboter

-        140 gram lichte basterdsuiker

-        140 gram rietsuiker

-        2 eieren

-        500 gram tarwebloem

-        1 zakje bakpoeder

-        125 gram gemengde fijngehakte of stukjes chocolade (wit, puur en melk)

-        Snufje zout

Bereidingswijze

·       Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

·       Klop de boter zacht en meng de suiker hierdoor.

·       Voeg wanneer het een egaal mengsel is de eieren toe en meng deze erdoor

·       Voeg de tarwebloem toe met de bakpoeder en het zout. Klop dit tot een egale massa.

·       Roer de chocolade erdoor en maak ballen van het deeg van ongeveer 5 cm doorsnede. Zet deze minstens 4 uur, of langer, in de koelkast.

 

·       Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) Bak de balletjes op 175gr in ongeveer 15 minuten gaar, tot de koekjes goudbruin kleuren.

·       Laat de koekjes op een rooster afkoelen tot ze knapperig zijn





Reacties