Echte winterse kost deze stamppot met spruiten. Ondanks dat het winterweer zich niet laat zien is dit een heerlijk gerecht dat zo klaar is om op tafel te zetten. Eet je geen vlees of wil je een dag geen vlees? De spekreepjes van vivera zijn een heerlijk alternatief voor spekblokjes. In dit recept hebben we wel spekblokjes gebruikt.
-
800 gram kruimige aardappelen
-
500 gram spruiten
-
75 ml melk
-
2 theelepels kerrie
-
1 theelepel uienpoeder
-
½ theelepel nootmuskaat
-
Snuf zout en peper
-
Blokje zuurkoolspek of pakje gerookt spek
·
Schil de aardappelen en maak de spruiten schoon
en snij in 4 stukken
·
Snij de aardappelen in gelijke stukken en breng
deze in een pan met water en zout aan de kook
·
Voeg zodra de aardappelen koken de spruiten toe,
kook het geheel tot de aardappelen gaar zijn.
·
Snij het spek in blokjes en bak deze zachtjes in
een anti aanbak pan tot ze krokant zijn. Wanneer je zuurkoolspek gebruikt breng
deze dan op smaak met zout en peper voor het bakken.
·
Giet de aardappelen en spruiten af en laat even
uitstomen zonder deksel.
·
Verwarm ondertussen de melk.
·
Voeg de kerrie, uienpoeder en nootmuskaat toe
aan de aardappelen en spruiten gevolgd door de melk en stamp het geheel. Proef
of er nog wat zout en peper bij moet.
·
Roer als laatste de uitgebakken spekjes erdoor,
bewaar een paar voor het garneren.
Reacties
Een reactie posten